Un urs a fost ucis cu furci și topoare de sătenii unei localități din Vrancea, după ce a atacat trei oameni, transmite antena3.ro. S-a întâmplat în comuna în comuna Câmpuri, nu departe de Onești. Evenimentul a fost prezentat pe larg sâmbătă – CLICK AICI PENTRU DETALII.

Între timp, au ieșit la iveală noi detalii privind desfășurarea evenimentelor.

Potrivit antena3.ro, ursul se prinsese într-un gard, iar proprietarii au anunțat autoritățile.

Medicul veterinar, însoțit de jandarmi, au tranchilizat animalul, apoi l-au dus cu toții înapoi în pădure.

După doar câteva ore, animalul s-a întors și i-a atacat pe bărbații care își reparau gardul.

Strigătele de disperare i-au alertat pe vecinii care au sărit imediat în ajutorul lor.

Împreună, sătenii au ucis ursul cu furci și topoare.

„Sâmbătă dimineaţă, la ora 08,30, am fost sesizaţi de nişte săteni din zonă că un urs este prins într-un gard cu şufă. Am sesizat toate organele în drept, au intervenit şi medicul veterinar şi jandarmii. Ursul a fost desprins din gard, tranchilizat şi a fost dus în pădure, care se află la circa 200 de metri în spatele locuinţei unde a avut loc incidentul. L-am supravegheat până a intrat în pădure. Dar după câteva ore s-a reîntors şi a atacat trei persoane care lucrau la reparaţia gardului. Localnicii din zonă au intervenit şi au omorât ursul, pentru că nu aveau altă soluţie”, a declarat primarul comunei Câmpuri, Ion Vlad, citat de Agerpres.

Un bărbat de 31 de ani, rănit de animal, a fost transportat la spital. Ulterior, alți doi bărbați, de 36 respectiv 69 de ani, au fost preluați de ambulanță. (foto: IPJ Vrancea)