Un bărbat de 31 de ani a fost atacat de urs, în această după-amiază, într-un sat din judeţul Vrancea. Ulterior, au apărut informaţii potrivit cărora şi alţi doi vecini, care i-ar fi sărit în ajutor acestuia cu furci şi topoare, au fost răniţi. Toţi trei au fost preluaţi de ambulanţe, iar ursul a fost găsit mort.

Potrivit surselor Observator, bărbatul atacat de urs folosea o drujbă şi nu a auzit animalul care se apropia, din spate. Doi bărbaţi, de 36, respectiv 69 de ani, alertaţi de zgomote, i-au sărit în ajutor cu furci şi topoare, fiind, la rândul lor, răniţi. Cei trei au fost preluaţi de ambulanţe, iar primul dintre ei era conştient, cu multiple leziuni.

Incidentul s-a petrecut în satul Rotilești, comuna Câmpuri, situată peste munți de comunele băcăuane Pralea și Mănăstirea Cașin și nu foarte departe de Onești (vezi hartă).

“Poliţiştii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat din comuna Câmpuri, sat Rotilești prezintă pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind preluată de ambulanță.

Intervin, de asemenea, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul de 31 de ani ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs.

Totodată, un urs a fost găsit decedat în apropierea unei gospodării”, a transmis IPJ Vrancea.

Ulterior, s-a revenit cu noi precizări: alți doi bărbați, de 36 respectiv 69 de ani au fost preluați de ambulanță.

Din primele verificări, a rezultat faptul că, bărbatul de 31 de ani ar fi fost atacat de un urs, iar ceilalți doi i-ar fi sărit în ajutor, fiind, de asemenea, răniți. (foto: IPJ Vrancea)