Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret, pe raza localității Cotu Grosului din comuna Filipești, județul Bacău. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, care au început căutările cu ajutorul a două bărci. Pompierii au reușit să-i recupereze din ape, însă manevrele de resuscitare au eșuat. S-a declarat decesul pentru toți cei cinci adolescenți.

Potrivit polițiștilor, 7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat 5 dintre ei au fost luați de curenții de apă, relatează observatornews.ro.

“Astăzi (n.r. – ieri), în jurul orei 18.20, polițiștii din Buhuși au fost sesizați, prin 112, despre faptul că 7 persoane au intrat în râul Siret, iar 5 dintre ei nu au mai ieșit la suprafața apei. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, pompieri și jandarmi. Din primele cercetări, s-a stabilit că 7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat 5 dintre ei au fost luați de curenții de apă. Toți 5 au fost scoși din apă de pompieri, însă din păcate au decedat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt”, au anunțat cei de la IPJ Bacău.

ISU Bacău a fost anunțat despre cinci persoane care s-ar fi îmbăiat în râul Siret, comuna Filipești, și nu au mai ieșit la suprafață. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale cu două bărci și o ambulanță SMURD iar în sprijinul colegilor au venit și colegii de la ISU Neamț, cu două autospeciale, o barcă și o ambulanță SMURD. De asemenea a venit și un echipaj de scafandri. La fața locului echipajele de intervenție au extras din apă cinci tineri cu vârste între 14 și 18 ani, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes, din păcate. A fost declarat decesul. Intervenția este finalizată. Doi de 14 ani, doi de 17 ani și unul de 18 ani”, au transmis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.