Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut precizări, într-un interviu pentru Știrile Pro TV, despre cazul femeii din Bacău care a murit după chiar în ziua în care s-a vaccinat împotriva Covid-19, notează stirileprotv.ro.

Baciu, care este și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, spune că totul s-a întâmplat fără ca cineva să bănuiască ceva despre tragedia care stătea să se întâmple.

Femeia s-a comportat normal chiar și după vaccinare, când a așteptat 15 minute într-o încăpere, conform protocolului.

Doar după ce pacientul a ieșit din centrul de vaccinare… i s-a făcut rău și a fost preluată rapid de o ambulanță. Din nefericire, însă, femeia a intrat în stop cardio-respirator și nu  a mai putut fi salvată.

”Este, într-adevăr, o situație nefericită. Condoleanțe familiei, în primul rând. Din câte știm, din datele pe care le avem, persoana respectivă s-a prezentat la centrul de vaccinare care era în incinta unui spital. Procesul de vaccinare s-a desfășurat în mod normal. În perioada post-vaccinare nu a apărut nicio alterare a stării de sănătate. Pe cale de consecință, respectiva persoană a părăsit centrul de vaccinare și ulterior, în incinta aceluiași spital, starea de sănătate s-a alterat. A fost preluată de ambulanța de la fața locului și a fost transportată la unitatea de primiri urgențe, unde din nefericire a intrat în stop cardio-respirator și …” – a declarat medicul Andrei Baciu pentru Știrile Pro TV. (foto: imagine ilustrativă)