Nocturna Bibliotecii, idee lansată de Asociaţia profesională ANBPR, ajunge în acest an, la Oneşti la cea de a VII-a ediţie. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Onești, Consiliul Local și Biblioteca Municipală “Radu Rosetti”.

Programată pentru data de vineri, 10 noiembrie 2017, Nocturna va oferi  oneştenilor activităţi diverse pentru toate categoriile de vârstă.

Pornind de la a îmbina utilul cu plăcutul, biblioteca Rosetti va desfășura în toate spaţiile Bibliotecii Radu Rosetti activităţi educative şi de divertisment, pentru a putea satisface toate interesele participanţilor la eveniment.

Ediția din acest an, care va debuta vineri, de la ora 16.00,  cu Librăria de criză, proiect de succes al bibliotecii în cadrul căruia se vor oferi, în mod gratuit,  tuturor oneştenilor, cărţi din toate domeniile cunoaşterii, va avea în agendă o serie de manifestări culturale și educaționale atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Nu vor lipsi expozițiile de artă plastică, lansări de carte, proiecte educaționale susținute de elevi și profesori de la instituțiile de învățământ din Onești, facepainting și ateliere de creație pentru preșcolari, dar și două concerte-eveniment pe care nu trebuie să le ratați. Cvartetul Gaudeamus al Filarmonicii din Brașov va susține, la ora 19.00, un recital extraordinar având în program opere celebre semnate de J.S. Bach, J. Strauss, J. Brahms , Leroy Anderson. Punctul culminant al serii îl va constitui concertul susținut de Adrian Nour și Frații Zamfirescu (foto mare), care vor oferi un regal muzical-artistic extrem de variat, realizat într-o manieră rafinată și originală! 

Nocturna bibliotecii oneştene, prin paleta largă de activităţi pe care o propune, reprezintă un eveniment cultural important pe harta cultural-artistică a Oneştiului.