Bărbatul care a amenințat în mai multe rânduri că se aruncă în gol de pe acoperișul bibliotecii din Onești sau de pe cel al hotelului Sport, fiind în cele din urmă convins să renunțe la gestul extrem, a repetat astăzi „isprava”. De această dată, acesta s-a urcat din nou pe clădirea bibliotecii. Bărbatul se plimba cu o sticlă în mână pe acoperiș, sub privirile mulţimii care s-a strâns ca la circ. 

Ca și în situațiile anterioare, un negociator a venit la fața locului pentru a-l convinge pe individ să coboare. Plus poliție, pompieri, echipaje medicale.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, susține ca și până acum că ar avea anumite probleme cu justiția.

EVENIMENTUL ESTE ÎN DESFĂȘURARE ȘI LA ACEASTĂ ORĂ (21.10).

Același individ, pe care deja îl cunoaște un oraș întreg, a spart, luna trecută, cu un bolovan geamurile de la ușa de acces în sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești.

„Nemulțumit de soluționarea unor dosare penale, un bărbat a spart duminică după-amiază geamul ușii de acces în Parchetul de pe lângă Judecătoria Oneşti, dar a fost reținut imediat de subofițerul jandarm aflat în serviciul de pază și protecție instituțională.

Jandarmul a auzit zgomotul produs de spargerea sticlei și a ieșit din clădire, moment în care a observat un bărbat care părăsea zona.

Nemaifiind altcineva în apropiere, a fost evident că acesta a aruncat cu două pietre de la o distanță de câțiva metri, de pe trotuar, iar jandarmul a procedat la imobilizarea și reținerea lui în vederea efectuării verificărilor necesare și luării măsurilor legale ce se impuneau.
Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, este o cunoștință mai veche a jandarmilor băcăuani, cu un istoric revendicativ la adresa justiției.

Fapta lui nu face decât să îi complice situația, deoarece i-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tulburare a ordinii publice, iar dosarul cu actele procedurale a fost înaintat organelor de urmărire penală.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău are în competență 29 de obiective la care execută misiuni de pază și protecție instituțională, unde jandarmii acționează în vederea prevenirii si combaterii faptelor antisociale de natură penală și contravențională.”, a transmis, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Danculea.

Ştire în curs de actualizare.

VEZI VIDEO AICI