Sectorul de drum de pe Calea Adjudului, cuprins între sensul giratoriu de la Carom și pasarela de la Chimcomplex, va fi modernizat cu fonduri de la Ministerul Transporturilor.

Reuniți, azi, marți 14 august, în ședință ordinară, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul inițiat de primarul Nicolae Gnatiuc, după ce edilul-șef le-a transmis aleșilor că pentru ca drumul să se facă, este nevoie să ne unim din nou forțele, cum am procedat și în problema apei. Un singur vot dacă lipsește, acest proiect cade și astfel se pierde și finanțarea. Colegii mei din primărie au muncit pe brânci pentru a actualiza informațiile cadastrale astfel încât să putem preda acest drum Ministerului Transporturilor. Erau anumite neconcordanțe cadastrale, dar acum s-au rezolvat. Ca Ministerul Transporturilor să poată da drumul la finanțare, noi trebuie să le transmitem urgent această hotărâre”.

Proiectul prevede predarea sectorului de drum național respectiv, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliul Local Onești în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea executării lucrărilor de reparații.

Pentru ca proiectul să treacă, era nevoie de votul a două treimi din numărul total de consilieri, numai că o parte din aleșii locali nu au putut participa la ședință, fiind plecați în vacanță.

Au fost prezenți și au votat “pentru” Gelu Panfil, Sorin Roșca, Alexandru Cristea, Elena Crăciun, Constantin Lazăr, Constantin Florian, Laura Abageru, Emil Lemnaru, Alina Herghelegiu, Loredana Antohi, Florin Ostache, Marian Moraru, Florin Rădulescu și Mihaela Bădic-Geaboc.

În deschiderea ședinței – acest proiect a fost primul pe ordinea de zi – în sală nu erau prezenți Panfil, Lazăr și Antohi, astfel explicându-se îngrijorarea primarului. “Pot să spun că sută la sută se va moderniza acest sector de drum, dar trebuie să treacă proiectul acesta. Am vorbit cu domnul ministru Șova la telefon mai înainte, este nevoie ca acest proiect să treacă și să-l transmitem mai departe către Minister, a mai spus Gnatiuc, justificându-și graba.

 

La scurt timp după începerea lucrărilor plenului oneștean, Panfil, Lazăr și Antohi și-au ocupat și ei locurile, astfel că în momentul în care s-a trecut la vot nu a mai fost nicio problemă.

Odată trecut proiectul, Lazăr și Antohi au părăsit sala, în timp ce unul dintre funcționarii primăriei a dat fuga la birou pentru a întocmi documentele și a comunica hotărârea proaspăt adoptată mai departe, către Instituția Prefectului și Ministerul Transporturilor.