Simona Codreanu, profesoară de fizică la Colegiul Național “Grigore Moisil” din Onești, fiica foștilor profesori Bîlbîie de la Liceul Tehnologic “Petru Poni”, a încetat azi din viață, la vârsta de numai 50 de ani.

“Bună seara! Vă anunț cu regret pe toți cei care ați cunoscut familia de profesori Bîlbîie, care au predat mulți ani în liceul nostru, că fiica domnului profesor, doamna profesor de fizică Simona Codreanu, de la Colegiul Național <Grigore Moisil> Onești, a trecut într-o lume mai bună! Dumnezeu să o ierte! Condoleanțe familiei!”, este mesajul postat pe Facebook de profesorul Adrian Podaru, directorul Liceului Tehnologic “Petru Poni” din Onești.

Simona Codreanu împlinise 50 de ani pe 13 iunie.

“Era o fire veselă, o persoană mereu dispusă să te ajute. Dar foarte serioasă când era vorba de fizică. Am cunoscut-o mai mult în perioada în care eram inspector la Inspectoratul Școlar Județean și venea în comisii la corectat. Nu știu prea multe, doar că în iarnă a contractat o răceală puternică, iar în semestrul al doilea a stat mai mult în concedii medicale. Dumnezeu să o odihnească în pace! Mergea la corectat la olimpiade și la examenele de bacalaureat împreună cu soția mea”, ne-a declarat profesorul de matematică Emil Ganea, de la Liceul cu Program Sportiv “Nadia Comăneci”.

Simona Codreanu este fiica foștilor profesori Bîlbîie, de la “Chimie”, unde mama sa a predat electrotehnică, iar tatăl a fost o vreme chiar și director, dar și inspector în cadrul ISJ Bacău.