UPDATE – 23.14: La ora 23:00, a început transvazarea soluției apoasă de formaldehidă.

UPDATE – 20.10: Conform informării ISU Bacău, traficul rutier se desfășoară la această oraă pe un singur sens.

STIREA INITIALA

Traficul pe DN 11 este blocat de mai bine de 2 ore, după ce o cisternă s-a răsturnat, în dreptul complexului Codreanu, între localitățile Ferăstrău-Oituz și Hârja. Accidentul a fost raportat în jurul orei 18.00. Au fost anunțate Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, iar zona a fost izolată.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 11, între localităţile Ferăstrău-Oituz şi Hârja, judeţul Bacău, un ansamblu format din cap tractor şi cisternă s-a răsturnat în afara părţii carosabile, fără a rezulta victime.

„Încărcătura transportată este substanță formaldehidă soluție apoasă concentrație 45%. În vederea detectării eventualelor scurgeri din cisternă, la fața locului se deplasează autospeciala CBRN.

A fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, transportatorul și producatorul. Zona a fost izolată”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Unii șoferi prinși în blocaj (coada de mașini se întinde pe zeci de kilometri) și-au lăsat autoturismele în parcarea popasului turistic Codreanu, fiind preluați de rudele venite din Onești special pentru a-i recupera, în condițiile în care nu s-a anunțat cât timp va mai dura blocajul.

“Cisternă cu formaldehidă răsturnată înainte de loc Oituz, Jud. Bacău. Reacție inexistentă a autorităților. Se așteaptă în trafic de mai bine de o oră și nu se întâmpla nimic. Copii, bătrâni care așteaptă salvatorii….RUSINE!!!!”, a comentat consilierul oneștean Elena Pașcu Apăvăloaie, una dintre zeci de persoane blocate în trafic. – vezi VIDEO AICI (foto: Bacau.net)