UPDATE – 13.39: Victimele accidentului de azi-noapte din jud. Vaslui sunt, potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 34 de ani.

Din mașina având numere de înmatriculare de Bacău și-au pierdut viața patru persoane, trei dintre acestea fiind din localitatea Gohor, județul Galați, iar cea de-a patra din localitatea Priponești, județul Galați: conducătorul auto – în vârstă de 31 de ani, o fată de 17 ani și un tânăr de 26 de ani erau din Gohor, iar victima din Priponești este o tânără de 19 ani.

Cea de-a cincea persoană care și-a pierdut viața în accidentul de azi-noapte din Vaslui este un tânăr de 34 de ani, din Iași, care se afla la volanul mașinii înmatriculate în București, care circula regulamentar din sens opus.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Accidentul groaznic petrecut, azi-noapte, în județul Vaslui (DETALII AICI), în urma căruia au murit cinci persoane, între care una minoră, iar alte șapte au fost rănite, două fiind în stare gravă, a fost provocat de șoferul unei mașini înmatriculate în județul Bacău, după cum a reieșit în urma cercetărilor efectuate la fața locului de polițiștii rutieri vasluieni.

“Un autoturism înmatriculat în judeţul Bacău, condus de un şofer de 31 de ani, care circula dinspre Bârlad către Tecuci, în zona km 63 + 200 de metri, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autoturism din Bulgaria, care mergea pe aceeaşi direcţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Bucureşti, condus regulamentar de un tânăr de 34 de ani. În urma coliziunii a rezultat decesul a cinci persoane, patru din autoturismul din Bacău şi conducătorul auto din maşina înmatriculată în Bucureşti. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Autoritățile au declanșat Planul Roșu de intervenție, dat fiind numărul mare al victimelor.