În județul Bacău, se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene și se acționează pentru asigurarea condițiilor bune de trafic și protectia cetățenilor, sub coordonarea prefectului.

Urmare a ninsorilor mai însemnate cantitativ înregistrate în ultimele ore, se acționează cu utilaje pe toate sectoarele de drum, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.
Situația a fost și este, în continuare, permanent monitorizată de către prefectul județului, cu intervenții specifice ale structurilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.
Toți factorii responsabili intervin preventiv, cât și pentru diminuarea efectelor negative ale căderilor de zăpadă pentru siguranța traficului rutier și protecția populației.
S-a acționat în cursul nopții pentru a se asigura circulația în bune condiții pe drumurile publice.
Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene.
Se acordă o atenție sporită unor porțiuni de drum unde se înregistrează viteze mai mari ale vântului și viscol, zăpadă fiind răscolită:
DN 2 km 310 ÷ 318 la Hârlești, DN 11 km 167 ÷ 174 Bârzulești ÷ Măgura, DN 2G km 20 ÷22 Stejaru – Grigoreni.
Potrivit informării reprezentantului Administrației Naționale de Meteorologie Bacău, astazi, până la ora 20:00, în nord și centru va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel ca se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Toți cetățenii participanți la trafic sunt rugați să se adapteze condițiilor meteorologice specifice de iarnă și să echipeze corespunzător vehiculele, precum și să se informeze cu privire la condiția drumurilor de interes, astfel încât să se evite situațiile de urgență și să se asigure buna circulație în trafic. (sursa: comunicat de presă Instituția Prefectului Județului Bacău)