Un tren marfar cu 39 de vagoane, dintre care opt cu metanol, a fost implicat într-un accident cu o mașină, în stația CFR Roman. Mașina a avariat unul dintre vagoanele-cisternă în care se afla metanol, astfel că a fost nevoie de o intervenție rapidă pentru eliminarea pericolului.

Garnitura cu 39 de vagoane a oprit în Bacău, în zona străzii Constantin Ene, în vecinătatea Parcului Cancicov, unde s-a intervenit pentru remedierea defecțiunii.

60 de litri de metanol au fost colectați în urma scurgerii, în trei bidoane de 20 de litri.

“În data de 30 ianuarie, în jurul orei 03.00, pompierii militari din cadrul ISU Bacău au fost solicitați pentru a asigura măsuri PSI la un vagon avariat al unei garnituri de tren formate din 39 de vagoane, din care 8 vagoane pline cu metanol, în urma unui accident feroviar – un autoturism a intrat în vagonul avariat în stația CFR Roman. Scurgerea de metanol a fost observată în Stația CFR Bacău.

La fața locului s-au deplasat 1 A2003, 1 CBRN, 1 SMURD B2 încadrate cu 1 ofițer și 11 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bacau și o  ambulanță SAJ Bacău.

Garnitura de tren, care circula pe ruta Dornești (Suceava) – Slobozia, a fost oprită în municipiul Bacău, în zona străzii Constantin Ene (Parcul Cancicov). Traficul feroviar a fost oprit, cât timp s-a lucrat pentru remedierea defecțiunii.

Defecțiunea la vagonul cu metanol unde erau scurgeri a fost remediată de către o echipă de mentenanță (de la GFR Pașcani), traficul feroviar a fost reluat iar trenul s-a pus în mișcare la ora 05:00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l în 3 bidoane a 20 l) au fost preluate de către echipa de mentenanță urmând a fi predate expeditorului din Dornești”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.