Întârziate din cauza mai multor factori obiectivi, lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău vor demara spre sfârșitul acestei luni, după cum a anunțat primarul Nicolae Gnatiuc.

Ieri, 02.05.2019, am semnat Actul Adițional nr. 1 la Contractul de Execuție Lucrări nr. 849/13.11.2018, încheiat între UAT Onești și Operatorul Economic SC CONFER GROUP SRL Oneşti cu subcontractanţii şi terţii susţinători declaraţi, în vederea realizării obiectivului investițional „Proiectare, Verificare tehnică, Asistență tehnică și Execuție lucrări la Obiectivul Reabilitare pod pe DN 11, km 129+831 peste râul Trotuș, Județul Bacău”, proiect în cadrul Programului Naționalde Dezvoltare Locală II (PNDL II).
Ulterior semnării actului adiţional mai sus menționat și ca urmare a finalizării fazei de proiectare, vor fi parcurse următoarele etape de proiect:
– Obținere Acord Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC);
– Obținere Autorizație de Construire (AC), ulterior emiterii Acordului ISC;
Emitere Ordin de Începere a Lucrărilor de Construire – termen 24.05.2019. Odată emis acest ordin, constructorul poate începe efectiv lucrările de reabilitare ale podului”,
se menționează într-o postare pe Facebook a primarului Gnatiuc.

Edilul-șef al municipiului Onești a precizat totodată că alte două proiecte importante pentru comunitate, care vizează reabilitarea drumurilor de la ieșirile din oraș către Bacău, respectiv Brașov, încep să prindă contur. Mai mult, Gnatiuc trage nădejde ca acestea să fie finalizate în această vară.

Reiterez că în urma aprobării bugetului local am demarat fazele premergătoare Proiectelor „Modernizare Calea Bacăului” (de la km 133+729 la km 129+916) şi „Modernizare Calea Brașovului (de la km 126+762 la km 124+286 )”, proiecte pe care le doresc finalizate în vara acestui an!

Lucrările la podul peste râul Trotuș au fost întârziate în principal după ce, în urma proiectului tehnic realizat de firma Confer Group Onești – care este și constructorul desemnat să execute lucrările, s-a constatat că valoarea totală a lucrării este mai mare cu jumătate de milion de lei, față de cum fusese prevăzut inițial (detalii AICI).