Meteorologii au emis, duminică, 22 iulie, două avertizări COD GALBEN de averse și vijelii, una dintre ele care intră în vigoare azi, la ora 18.00 și vizează 14 județe din sud-vestul țării, iar cealaltă care va fi valabilă de luni dimineața și până marți seara, interval în care în județul Bacău și alte 30 de județe din sudul, estul și centrul țării sunt anunțate precipitații importante.

Avertizarea meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată și cantități mari de apă, care vizează județul Bacău, este pentru intervalul luni, 23 iulie, ora 10.00 – marți, 24 iulie, ora 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.”,se arată în atenționarea Administrației Naționale de Meteorologie.