.

Autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în acest stat din România. Conform noilor măsuri, începând cu data de 14 august a.c., o serie de județe din România au fost incluse în zona roșie. Printre acestea se numără și județul Bacău.

Astfel, începând cu 14 august 2020, în zona roșie sunt incluse următoarele zone/județe din România:

  • București-Ilfov (București, Ilfov);
  •   Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj);
  •  Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui).

De asemenea, în zona roșie sunt incluse din data de 1 august și următoarele zone/județe:

  • Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu);
  • Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea);
  • Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman);
  • Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roșie sunt obligate să intre în autoizolare și să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Testul este efectuat de autoritățile belgiene. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care va dispune testarea.

Măsura autoizolării și testarea sunt în competența autorităților regionale.

Informații detaliate sunt disponibile la următoarele link-uri:

Celelalte județe ale României – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș – rămân incluse în zona portocalie.

Persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Începând cu 1 august, TOATE persoanele care vor intra în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, înainte cu 48 de ore de sosire, indiferent de statut, țara de proveniență, modalitatea de transport, un formular online, Passenger Locator Form, care se regăsește la  https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Exceptate sunt persoanele care nu călătoresc pe cale aeriană sau navală și care stau mai puțin de 48 de ore în Regatul Belgiei sau care au stat mai puțin de 48 de ore în afara Regatului Belgiei înainte de a se întoarce. (sursa: mae.ro; foto: imagine ilustrativă)