.

Fostul prefect Valentin Ivancea este candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Bacău. Ivancea și-a lansat oficial candidatura ieri după-amiază, urmând să se bată pentru șefia CJ cu liberalul Ionel Palăr.

“După 24 de ani de administrație publică, în funcții de conducere în sistemul Rezervei de stat (Ministerul Afacerilor Interne), respectiv 3 ani și jumătate la conducerea Instituției Prefectului (subprefect & prefect), am făcut – astăzi (n.r. – ieri) – cel mai important pas: voi candida la președinția CJ Bacău, din partea PSD, la alegerile locale din 27 septembrie.

Nu am mai făcut politică până acum, dar am optat să intru în cursa electorală pentru că munca depusă între 2017 și 2019, la marile proiecte și investiții ale Bacăului, ne obligă și responsabilizează.
Pe noi toți, laolaltă cu mine.

Ca subprefect și prefect, am coordonat implementarea a peste 200 de proiecte în 84 de unități administrativ – teritoriale (indiferent de culoarea politică a primarilor), finanțate prin intermediul programului PNDL, în perioada guvernării social-democrate: de la podul de la Pîrjol, până la podul de la Onești, de la modernizare drumului Corbasca – Tătărăști (peste 15 km lungime), până la cea a drumului Dărmănești – limită județ Harghita.

Împreună cu primarii din Săucești, Letea Veche, Nicolae Bălcescu și Sărata, precum și cu instituțiile deconcentrate/avizatoare, am netezit calea șoselei de centură a Bacăului, “defrișând” hățișul birocratic și asigurând toate avizele și autorizațiile necesare, astfel încât la plecarea din mandatul de prefect centura avea peste 60 la sută grad concret de realizare.
Fără munca în echipă nu am fi ajuns aici.

De asemenea, fără munca în echipă nu am fi realizat Aeroportul internațional “George Enescu” (pistă nouă plus terminal nou pasageri), Radioterapia de la Spitalul Județean de Urgență Bacău, Decolmatarea lacului de la Insula de Agrement, Consolidarea digului Bârnat împotriva inundațiilor, Reabilitarea fațadei și a iluminatului arhitectural al Palatului Administrativ, modernizarea și reabilitarea a 400 km de drumuri județene și a 250 km de drumuri naționale.

Noi am făcut și am dovedit că se poate, în timp ce competitorii noștri doar au vorbit. Ei vorbesc de ani de zile, fără să fi făcut nimic concret pentru băcăuani și comunitățile locale ale județului Bacău. Proiectele pe care le-am realizat vorbesc pentru noi, dar a sosit vremea să vorbim și noi în numele lor, pentru că trebuie să ducem mai departe acest patrimoniu administrativ și să facem din Bacău, în contextul construirii autostrăzii A13 Bacău – Brașov, centrul regiunii în materie de infrastructură și transport rutier”, a spus Valentin Ivancea, cu ocazia lansării candidaturii sale.