Părintele Nicolae Zaharia, parohul Bisericii “Sf. Nicolae” Onești, a admis, într-o postare pe Facebook, că fost testat pozitiv COVID-19, dar îi liniștește pe enoriași: Mă simt ca un tanc!”. ȘTIREA INIȚIALĂ AICI

Postarea integrală a preotului Nicolae Zaharia:

“Să stăm de vorbă….eu am timp.

Încep prin a vă spune că starea mea de sănătate este excelentă și că nu aveți motive de îngrijorare. Ca să nu mai scormoniți sursele, tensiune 12 cu 7, oxigen în sânge 97, puls excelent, fără febră, nu tușesc…am poftă de mâncare…chiar și de râs…

Istoria sună cam așa: sâmbătă, la primul semn că ceva nu ar fi în regulă (transpirație abundentă și temperatură 37.5) din responsabilitate pentru familia mea și pentru cei cu care ar fi trebuit să mă întâlnesc duminică, m-am prezentat voluntar la serviciul urgență pe propriile-mi picioare parcurgând toate traseele de triaj epidemiologic (impecabil puse la punct).

Am primit atenția cuvenită în astfel de situații, mi-au fost recoltate probe, am zâmbit la poza la plămâni care a relevat o pneumonie superficială…, dar totul se trece prin suspiciunea Covid 19. Așa că am rămas internat pe secția infecțioase unde sâmbătă noaptea am primit tratament venos adecvat…dar adecvat bine tare, astfel încât duminică dimineață puteam jura că a fost doar un vis urât. Dacă nu știți ce înseamnă profesionalism medical, vă pot oferi datele necesare….de la medic la infirmiere….deviza e impecabilul.

A urmat testarea…din nefericire cu rezultat pozitiv. Eu am mai auzit și de erori date de teste dar asta ar fi o altă discuție. Aștept cuminte repetarea testului…așa că nu vă grăbiți cu etichete nepotrivite. Cert este că în acest moment mă simt ca un tanc rusesc prin purtarea de grijă a personalului medical. Chiar nu am nici cea mai mică problemă…simptom.

În altă ordine de idei…pentru cei mai analitici…

Era mai bine să ascund o problemă de sănătate și să fac ,,daruri” ? Trebuia să încerc leacuri băbești pe sub plapumă? Trebuia să expun pe cei pe care-i iubesc și îi prețuiesc atât de mult? Cred că nu. Cuvântul de ordine a fost RESPONSABILITATE.

Pentru comentatori:

N-am negat existența virusului niciodată, doar am considerat măsurile luate mult exagerate….sau nu am dreptul la opinie?

Și DA, am militat…am țipat pentru deschiderea bisericilor! Suntem oameni civilizați și știm să respectăm măsurile sanitare instituite. Ne-am verificat de Florii, Paști….chiar nu au fost probleme!

În concluzie, opriți mesajele că nu vă pot răspunde, sunt prea multe, …și aveți încredere că sunt pe cele mai bune mâini! Medicii oneșteni….NOTA 10 !

Revin în forță în 7 zile garantat….

Vă iubesc și vă prețuiesc pe fiecare în parte!” (sursa foto: facebook.com/Nicolae Zaharia)

N.R. – sublinierea din text aparține redacției.