Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a făcut o nouă postare pe Facebook, în această după-amiază, menită să lămurească aspecte legate de vizita sa în Italia, din urmă cu o săptămână, și pentru a-i liniști pe cetățeni în contextul epidemiologic actual.

Primarul susține că oneștenii nu trebuie să-și facă griji în privința sa, după ce un set de teste au demonstrat “că sunt clinic sănătos”, și chiar medicii i-au transmis că nu se impune să efectueze alte teste suplimentare.

“Pentru siguranța oneștenilor si pentru a infirma dezinformările publice lansate asupra vizitei mele în Italia și a unei eventuale contaminări, astăzi m-am prezentat la Spitalul Municipal Onești, unde am făcut un set de analize de specialitate.
Rezultatul acestor analize medicale a fost: ,,clinic sănătos și asimptomatic”, în acest caz, medicii specialiști nerecomandând teste suplimentare, după cum prevăd reglementările medicale!
Îi asigur pe toți cetățenii de întreaga mea responsabilitate cu privire la campania de prevenire și combatere a noului coronavirus, în Onești.
Sunt foarte conștient de faptul că locuitorii acestui oraș își pun întreaga încredere în autoritatea publică locală și că rolul unui lider responsabil este acela de a conduce exemplar o comunitate aflată în situație de criză.
Din păcate însă, în loc să-mi concentrez întreaga atenţie asupra problemelor cu adevărat importante pentru comunitate în acest moment, sunt nevoit să demontez acuzaţii false aduse de persoane rău intenţionate!”, este mesajul transmis de Nicolae Gnatiuc oneștenilor. (foto: facebook.com)