Ministerul Afacerilor Externe anunță că un român a murit din cauza COVID 19. Acesta se afla în Italia și avea și alte probleme de sănătate, scrie romania.europalibera.org.

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, anunță Ministerul de Externe.

Ultimele informații arată că cetățeanul român decedat în Italia era o femeie de 80 de ani din Borșa, județul Maramureș. Acesta se afla în Italia pentru a-și îngriji sora bolnavă, cu 5 ani mai mică, mai scrie sursa citată.

„Sora ei a murit cu două zile înainte de cancer, iar ea a murit la spitalul din Monza, regiunea Lombardia”, a spus Sorin Timiș.(foto: imagine ilustrativă)