Nici bine nu a venit apa în Onești, după cinci zile de „secetă” – de altfel în unele locuințe nu a ajuns niciun strop de apă – că s-a anunțat o nouă avarie la conducta de aducțiune, de această dată chiar în Onești, mai precis în cartierul Buhoci.

“În data de 18.09.2019, în jurul orei 03.30, s-a produs o avarie pe conducta de aducțiune Dărmănești – Târgu Ocna – Onești, în zona cartierului Buhoci din Municipiul Onești.

De această avarie sunt afectați consumatorii din Municipiul Onești, com. Târgu Trotuș, com. Pârgărești și SNPAP Târgu Ocna.

La această oră echipele S.C. CRAB S.A. sunt la fața locului pentru evaluarea situației și remedierea avariei.

Imediat ce vom avea informații suplimentare, vom reveni cu amănunte. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, informează Compania Regională de Apă Bacău (CRAB).

În momentul de față nu se cunoaște care va fi programul de furnizare a apei în Onești.

La această oră (07.15), apa ajunge în unele locuințe din Onești, doar că are presiune scăzută.

COMUNICAT RAJA:

In cursul noptii trecute, dupa reluarea furnizarii apei de catre CRAB S.A., in timpul verificarii periodice a valorilor debitelor inscrise pe debitmetrul de la intrarea in statia de inmagazinare si tratare apa Cuciur (statie de unde este alimentat cu apa tot orasul Onesti), lucratorii RAJA S.A. au constatat in jurul orei 03,00 dimineata, scaderea debitului la intrarea in statie la 0.

 

​Imediat, o echipa a inceput verificarea in teren si s-a constatat producerea unei noi avarii pe conducta de aductiune apartinand CRAB, in zona cartierului Buhoci din municipiul Onesti. Conform evaluarilor echipelor CRAB, am fost informati  ca lucrarile sunt preconizate a se finaliza in seara aceasta la ora 20.00, dupa care vor fi initiate procedurile de umplere a conductei de aductiune, care vor dura, conform comunicarilor CRAB, aproximativ 12 ore.

 

​Dupa un sir de avarii majore care au afectat alimentarea municipiului Onesti cu apa potabila, avarii aparute pe conducta CRAB SA, in scopul remedierii cat mai rapide a noii avarii produse in timpul noptii si pentru a nu se prelungi disconfortul deja creat locuitorilor municipiului Onesti, imediat ce avaria a fost depistata, echipele RAJA au acordat tot sprijinul  necesar echipelor CRAB, atat cu utilaje cata si cu forța de munca, desfasurand lucrari de degajare a terenului si  sapaturi.

 

In momentul de fata, lucrarile in vederea remedierii cat mai rapide a  avariei sunt in desfasurare. Asiguram inca o data, toti abonatii din Onesti, ca imediat ce avaria va fi remediata si dupa ce se va asigura nivelul minim de pompare din rezervorul Cuciur, echipele noastre vor efectua manevrele de vane pentru reluarea alimentarii cu apa a municipiului Onesti, in conditiile tehnice si de calitate prevazute de lege.