Meteorologii ANM au emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Bacău, începând de duminică, 9 iunie, ora 12.00 și până luni, 10 iunie, ora 03.00.

Local în estul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp, informează meteorologii.

Totodată, de la ora 14.00 intră în vigoare și un COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată în zonele marate corespunzător pe harta de mai jos.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.