UPDATE – sâmbătă, 3 noiembrie: Potrivit RAJA, oneștenii vor avea apă în primă fază în cursul zilei de sâmbătă, 3 noiembrie, doar între orele 06.00-08.00. “În cursul zilei de 02.11.2018, s-a produs o avarie pe conducta de aducțiune apă aparținând Companiei Regionale de Apă Bacău, între localitățile Tuta și Onești, municipiul Onești rămânând, de la orele 16.00, fără apă!

Reprezentanții CRAB au transmis că remedierea avariei se apropie de finalizare, urmând umplerea conductei în cursul nopții și a dimineții. Funcție de timpul de umplere a coloanei, furnizare apei potabile în Municipiul Onești se va relua sâmbătă, 03.11.2018, în cursul după-amiezii.

ÎNTRE ORELE 06.00-08.00 SE VA ALIMENTA ORAȘUL CU APĂ POTABILĂ DIN REZERVA DE APĂ CUCIUR!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Oneștiul a rămas fără apă din cauza unei avarii la conducta de aducțiune de la Valea Uzului, care s-a produs în această după-amiază, în zona localității Tuta. Nu doar oneștenii nu au apă, ci și locuitorii comunei Tg. Trotuș.

Lucrătorii de la CRAB lucrează și la această oră (23.20) pentru remedierea avariei, iar Cătălin Bîndar și Cristiana Călin-Ghioc, adjuncți-șefi la Centrul Zonal Onești al RAJA Constanța, au dorit să se asigure personal că intervenția decurge cum trebuie și au făcut o vizită la locul avariei.

Avaria s-a produs pe drumul comunei Tuta, la aproximativ 200 de metri de carosabil, pe un teren agricol.

Pentru că s-a pierdut foarte multă apă (circa 500 mc/oră), intervenția se desfășoară cu foarte mare greutate din cauza bălților și a noroiului care s-au format.

Totuși, lucrătorii CRAB sunt optimiști. “Noroc că este vorba doar de o garnitură și nu de o fisură a conductei. Chiar dacă nu a fost nevoie să golim tot sistemul, după ce vom finaliza lucrarea, probabil că înspre dimineață, tot va mai dura câteva ore până când se va umple din nou conducta. Din estimările noastre, Oneștiul ar putea avea din nou apă la robinete după prânz (n.r. – după prânzul zilei de sâmbătă, 3 noiembrie)”, i-a transmis un lucrător CRAB șefului de la RAJA, Cătălin Bîndar.

La fața locului și-a făcut apariția la un moment dat, tot după ora 22.00, și primarul comunei Tg. Trotuș, Adrian Forcoș. Acesta a venit singur, cu mașina personală, pentru a se edifica cu privire la evoluția situației.