UPDATE – 19.49: Comunicatul de ultima oră al Delgaz Grid:

Continuitatea în alimentarea cu gaze naturale este afectată pentru consumatorii din Buhuși, Mărgineni, Măgura, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche, Hemeiuș și municipiul Bacău.

Un incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, administrat de Transgaz S.A. a generat o alterare a calității gazelor naturale. Drept urmare unii clienți din: Măgura, Mărgineni, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche, Hemeiuș și mun. Bacău se confruntă cu fluctuații de presiune, iar la Buhuși a fost sistată alimentarea cu gaze naturale.

Tot personalul operativ al Delgaz Grid S.A. din Bacău lucrează pentru verificarea și remedierea tutor situațiilor semnalate, fiind realizate numeroase manevre pentru interconectarea sistemului de distribuție și asigurarea gazelor naturale la calitatea optimă.

Pentru a evita orice risc, solicităm consumatorilor din mun. Bacău, Mărgineni, Măgura, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche și Hemeiuș să supravegheze permanent aparatele ce utilizează gaze naturale (aragazuri, plite, convectoare și centrale termice). În cazul în care se oprește accidental funcționarea acestora trebuie  închise toate aparatele, iar după remedierea situației, să supravegheze modul de ardere.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau

0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Această situație este independentă de voința companiei noastre și regretăm disconfortul creat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău a fost înștiințat despre faptul că din cauza unui incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, consumatorii din Buhuși, municipiul Bacău, Mărgineni, Măgura, Hemeiuș, Traian și Letea Veche se confruntă cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Până la remedierea acestei situații, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toți utilizatorii din orașul Buhuși.

Echipe ale Transgaz S.A. și Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situației, fiind preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Pentru a evita orice risc, recomandăm  consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale, iar după reluarea distribuţiei, care se va realizat treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi și să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice și/sau a surselor cu flacără. (sursa: ISU Bacău; foto: imagine ilustrativă)