Meteorologii ANM au emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru județul Bacău.

Avertizarea va intra în vigoare în această seară, de la ora 18.00, și este valabilă până marți, 29 septembrie, ora 12.00.

“În Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40…60 l/mp”, au precizat meteorologii.

Notă: Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării. (foto: imagine ilustrativă)