Un incendiu a izbucnit, în această după-amiază (n.r. – sâmbătă, 07 iulie), în jurul orelor 14.00, la biserica din satul Răcăuți, comuna Buciumi, pompierii din cadrul Detașamentului Onești intervenind cu trei autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Din spusele localnicilor, incendiul ar fi izbucnit chiar în altar, iar preotul din sat, Dumitru Dodiu, ar fi suferit un atac de panică, fiind necesar să i se acorde îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD.

Intervenția pompierilor nu a durat foarte mult – “focul a ars mai mult mocnit, nu a apucat să se extindă” – ne-a spus un localnic care a ajutat la îndepărtarea obiectelor de mobilier din interiorul bisericii, însă pagubele sunt, chiar și așa, destul de însemnate – “este numai apă peste tot, este de treabă pentru îndepărtarea urmelor”.

“Incendiul a fost anunțat la ora 13.48 și a fost lichidat în jurul orei 14.15. Au intervenit trei echipaje cu trei autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD, sub directa coordonare a inspectorului șef. Au ars circa 3 metri pătrați din catapeteasmă, elemente de mobilier, icoane și s-a degradat zugrăveala. Cauza producerii incendiului a fost un scurt circuit electric”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău.

Pe 25 aprilie 2017, un alt incendiu, mult mai puternic, cuprindea casa preotului protopop de Onești Ioan Bârgăoanu, din localitatea Mănăstirea Cașin (DETALII ȘI FOTO EXCLUSIVE AICI).