Viitorul Onești și Sportul Onești au debutat cu dreptul în play-off-ul Ligii a 4-a Bacău, la finalul căruia vom cunoaște numele echipei care ne va reprezenta la barajul de promovare, împotriva campioanei județului Neamț. Cele două reprezentante ale Oneștiului au marcat împreună nu mai puțin de 7 goluri împotriva celor două echipe calificate în play-off din seria I: Gauss Bacău și Siretu Săucești.

Viitorul Onești a debutat în play-off pe teren propriu și a izbutit o victorie clară, scor 3-0, după un meci în care momentele interesante de joc au alternat cu perioade anoste, de uzură.

Viitorul a avut șansa unui start fulminant – în minutul 3 era deja 2-0 pentru băieții lui Rareș Mihalache – iar la adăpostul acestui rezultat „verzii” și-au permis să joace economicos, lăsând cumva inițiativa oaspeților, cel puțin în prima repriză. Gauss a avut însă doar posesia, pentru că poarta Viitorului nu a fost nicio clipă periclitată serios pe parcursul primelor 45 de minute.

Viitorul ar fi putut avea chiar 3-0 în minutul 7, dacă căpitanul Ardeleanu nu ar fi irosit o ocazie rarisimă, singur cu portarul, șutând defectuos, mult pe lângă poartă.

În partea a doua a meciului jocul s-a mai animat, ocaziile de poartă s-au înmulțit și ele, Gauss a avut chiar și o bară, dar de înscris au făcut-o tot gazdele, 3-0 în minutul 82.

În celălalt meci din prima etapă a play-off-ului, Sportul Onești s-a impus cu 4-1 la Săucești, în fața celor de la Siretu, primind gol la ultima fază a partidei.

În urma acestor rezultate, clasamentul la zi se prezintă astfel:

  1. Viitorul 48p
  2. Sportul 46p
  3. Gauss  44p
  4. Siretu  30p