Sute de oneșteni și nu numai au ținut să participe și să se bucure, în dimineața de 31 decembrie 2019, la o nouă ediție a tradiționalului Festival de Datini și Obiceiuri, care a reunit ansambluri și urători din mai multe comune din zona Oneștiului, fiecare aducând obiceiurile locului.

Alaiul de urători s-a plimbat prin oraș, fiind întâmpinat la sediul Primăriei Onești de primarul Nicolae Gnatiuc, care le-a mulțumit pentru faptul că au răspuns pozitiv invitației și în acest an și pentru că tradițiile moștenite din strămoși sunt păstrate.

„Tradițiile și datinele strămoșești sunt simbolurile identității și unității naționale! Acestea sunt transmise de la o generație la alta și sunt promovate de către toți românii cu mândrie și respect deplin.
Astăzi, 31 decembrie 2019, la cumpăna dintre ani, alături de cetele de urși, capre și urători le-am transmis oneștenilor calde mesaje de sănătate, bucurii și putere de muncă, belșug și prosperitate pentru anul 2020. La mulți ani!”, a menționat primarul Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

Diseară, începând cu orele 22.15, pe platoul Casei de Cultură va avea loc spectacolul de Anul Nou, în cadrul căruia vor cânta Andrada, Gabriela Comăneci, Alessia și Deep Central. Nu va lipsi tradiționalul foc de artificii, de la trecerea dintre ani.