La data de 28 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase şi jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au organizat o acțiune, pe raza municipiului Bacău, pe linia respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Cu ocazia activităților specifice desfășurate, a fost depistată o femeie, de 41 de ani, din Bacău, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizată în acest sens.

Bunurile identificate, în valoare de 5000 de lei și având o greutate de aproximativ 60 de kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

La aceeaşi dată, în zona unui complex comercial, a fost depistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din localitate, care oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice.

Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Cantitatea de aproximativ 150 de kg de articole pirotehnice, în valoare de 21.000 de lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. (sursa: IPJ Bacău)