UPDATE – 12.16: Dezastrul, la lumina zilei. Pompierii au stins INCENDIUL de la Răcăuți. În urmă a rămas numai cenușă – FOTO AICI

UPDATE – 09.16: Trei persoane au suferit atacuri de panică în urma incendiului – detalii AICI

UPDATE – 08.05: Peste 40 de pompieri, cu șapte autospeciale cu apă și spumă, plus localnici au luptat cu flăcările mai bine de cinci ore.

Focul a fost întreținut și de proviziile de lemne pentru iarnă și de nutrețul pentru animale.

Mai multe animale au ars în incendiu.

Din câte se pare, din cele patru locuințe care s-au făcut scrum, doar una era asigurată.

Misiunea pompierilor a fost îngreunată de faptul că hidranții din zonă nu erau funcționali, iar pentru stingerea incendiului a fost nevoie să alimenteze autospecialele de la Onești, de la circa 5 kilometri distanță.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un incendiu de proporții a izbucnit, în această noapte (n.r. – în jurul orei 23.00), în satul Răcăuți, comuna Buciumi, la doar câțiva kilometri de Onești.

17 pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești cu 4 autospeciale cu apă și spumă, Grupa operativă a Inspectoratului și un echipaj SMURD s-au deplasat imediat la locul indicat, după sesizarea primită prin intermediul numărului unic de urgență 112.

Anunțul pe 112 indică faptul că trei locuințe ar fi luat foc. În realitate, a fost vorba despre patru case.

“În incendiul din comuna Buciumi ard 4 case de locuit, cu anexe gospodărești, pe o suprafață de circa 600 mp. Incendiul se manifestă generalizat. Se lucrează la lichidare”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Știre în curs de actualizare.