Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului (ANPC) a descoperit nereguli în modul în care peştele este congelat şi comercializat în magazinele Selgros, au anunţat oficialii ANPC, într-o conferinţă de presă, scrie zf.ro.

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a spus că echipamentele folosite de companie nu asigură congelarea rapidă a peştelui, aceasta făcându-se la minus 18 – 20 de grade Celsius şi nu la minus 25 – 40 de grade. ”Pare că beneficiază de alte reguli decât ceilalţi, sau că doar autoritatea noastră citeşte altfel normativele”, a subliniat Constantinescu, care spune că normativele trebuie respectate în mod uniform, de către toţi agenţii economici.

„Este un haos scriptic… Nu ştim dacă Selgros retrage peşte care este distrus sau îl recongelează”, a mai precizat Constantinescu, potrivit sursei citate, după ce inspectorii nu au identificat o evidenţă a fluxurilor şi loturilor de peşte şi nu a putut fi identificată trasabilitatea mărfii, respectiv momentul primirii, perioada de vânzare şi cantitatea vândută de peşte proaspăt, momentul congelării acestuia, cantitatea vândută în stare congelată şi momentul retragerii mărfii. (sursa foto: zf.ro)

Articolul integral AICI