UPDATE – 20.07: Cms. Gabriela Ciobanu, IPJ Bacău: “Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

 

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjungheate.

Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări potrivit competențelor.”

Agresorul a intrat peste muncitori în casă și, sub amenințarea că-i va înjunghia dacă nu fac întocmai ceea ce le spune el, i-a legat cu mâinile la spate.

Zona a fost imediat împânzită de polițiști, jandarmi și de pompieri, iar un negociator a încercat să-l convingă pe bărbatul de 65 de ani să renunțe la amenințări și să-i elibereze pe cei doi muncitori pe care îi lase ostatici.

De altfel, pe tot timpul negocierilor agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, situat la etajul 3 al blocului.

Din nefericire, acțiunea forțelor de ordine s-a soldat cu un eșec. Dintr-o agresorul nu a mai ținut cont de nimic și a început să bage cuțitul pe rând în cei doi muncitori, în mod repetat.

Forțele de ordine au acționat rapid, au intrat în casa cu pricina de unde s-au auzit nu mai puțin de 5 focuri de armă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Doi bărbați au murit și unul se zbate între viață și moarte, cu răni grave. Acesta este bilanțul crizei ostaticilor de astăzi, de la Onești (ȘTIREA INIȚIALĂ AICI). Din păcate, cele două persoane care și-au pierdut viața sunt cei doi muncitori luați ostatici, unul în vârstă de numai 38 de ani, celălalt de circa 55 de ani. Agresorul, deși a ajuns la spital cu multiple plăgi împușcate, în urma intervenției în forță a polițiștilor, este în viață și va fi supus intervenției chirurgicale.

Vă reamintim, doi muncitori care lucrau la renovarea unui apartament de pe strada Stirenului din Onești au fost luați ostatici, în această dimineață, de un bărbat de circa 65 de ani, care a intrat peste ei în casă, cu o macetă asupra sa. Agresorul era fostul proprietar al locuinței, pe care o pierduse în urmă cu mai bine de 10 ani, pe cale juridică.

Agresorul a intrat peste muncitori în casă și, sub amenințarea că-i va înjunghia dacă nu fac întocmai ceea ce le spune el, i-a legat cu mâinile la spate.

Zona a fost imediat împânzită de polițiști, jandarmi și de pompieri, iar un negociator a încercat să-l convingă pe bărbatul de 65 de ani să renunțe la amenințări și să-i elibereze pe cei doi muncitori pe care îi luase ostatici.

De altfel, pe tot timpul negocierilor agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, situat la etajul 3 al blocului, în văzul zecilor de oameni care asistau oripilați la întreaga scenă.

Din nefericire, acțiunea forțelor de ordine s-a soldat cu un eșec. Dintr-o dată agresorul nu a mai ținut cont de nimic și a început să bage cuțitul pe rând în cei doi muncitori, în mod repetat.

Forțele de ordine au acționat rapid, au intrat în casa cu pricina de unde s-au auzit nu mai puțin de 5 focuri de armă.

Bilanțul: un muncitor a murit pe loc, un altul s-a sfârșit în drum spre spital, în timp ce agresorul, cu multiple plăgi împușcate, va fi operat.

Vom reveni cu detalii și video.