Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a declarat, astăzi (n.r. – luni, 28 ianuarie), într-o conferință de presă, că din cauza blocajului survenit la nivelul întregului județ privind datoriile acumulate către operatorul Romprest și către administratorul Celulei de depozitare de la Bacău, Eco Sud SA, de către UAT-urile membre ADIS, printre care și UAT Onești, că serviciul de colectare a deșeurilor rămâne blocat până la 1 februarie.

“Din păcate, serviciul de salubritate este sistat din data de 25 ianuarie, după cum am fost informați prin intermediul unor adrese ale Eco Sud SA și Romprest, moment care a coincis și cu demisia directorului general al ADIS, Bogdan Seto, aspect care îngreunează situația și mai mult.

Serviciul de salubritate este sistat în tot județul Bacău, sunt și localități care nu au datorii și cărora le-a fost sistat acest serviciu, indiferent de numele operatorului. Chiar și în municipiul Bacău este sistat serviciul de colectare, în ciuda celor apărute în presă.

Situația este mai complexă.

Cum spuneam, nu doar localitățile membre ADIS se află în această situație mai mult decât delicată. Municipiul Bacău și alte 22 de localități din județ, care au alt operator decât Romprest, suferă de același tratament ca și Oneștiul. Motivul este același, operatorul nu au unde să depoziteze gunoiului, în condițiile în care Eco Sud SA a blocat accesul la Celula de depozitare.

PÂNĂ LA 1 FEBRUARIE, CU SIGURANȚĂ NICIO UNITATE ADMINISTRATIV-TERIOTORIALĂ DIN JUDEȚ NU VA BENEFICIA DE SERVICIUL DE SALUBRITATE, CEEA CE ESTE FOARTE GRAV, SE PUNE ÎN PERICOL SĂNĂTATEA PUBLICĂ”, a declarat primarul municipiului Onești, Nicolae Gantiuc.

RĂMÂNEȚI alături de UNU PE TROTUȘ pentru a afla ce a mai spus primarul Gnatiuc și ce măsuri va lua în perioada imediat următoare pentru deblocarea situației în CRIZA GUNOIULUI.