UPDATE – 3 aprilie, 01.32: EXCLUSIV – Imagini GROAZNICE! Zeci de oameni, pompieri, voluntari și localnici se luptă cu flăcările – DETALII AICI

UPDATE – 23.35: Locuitorii din zona INCENDIULUI de pădure din Târgu Ocna ar putea fi EVACUAȚI. Ce spune ISU – DETALII ȘI FOTO AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Incendiul izbucnit aseară într-o pădure de pin de pe raza orașului Târgu Ocna le dă mari bătăi de cap pompierilor care acționează la fața locului, vântul puternic și terenul accidentat fiind factorii care îngreunează misiunea forțelor de intervenție. În ajutorul acestora au fost trimise și două aeronave echipate special pentru stins incendii de vegetaţie.

„Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenție, precum și forța cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acționa și două aeronave echipate în configurație pentru stins incendii”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş.

ŞTIREA INIŢIALĂ

În aceste momente, pompierii militari acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de fond forestier, în orașul Tg. Ocna.

În teren s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 70 de pompieri, precum și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și 7 lucrători ai S.V.S.U. Tg. Ocna.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, echipajele acționând pe un teren greu accesibil, versanții fiind extrem de abrupti.

Acțiunea echipajelor de stingere este îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Intervenția pompierilor se concentrează, în principal,  pe crearea unei linii de protecție pentru locuințele de la baza versanților pe care se manifesta incendiul.

Acțiunea de stingere este în dinamică, forțele fiind suplimentate cu echipaje de stingere venite în sprijin din cadrul ISU Neamț și ISU Vrancea.

De asemenea, în teren s-a deplasat și Punctul de Comandă Mobil din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău și personalul grupei operative.

Intervenția este condusă în teren de prim adjunctul inspectorului șef, colonel Galiță Cătălin.