(P)  

Căminul pentru persoane vârstnice din Onești, situat în “Satul Catolic”, pe strada 8 martie, își va suspenda temporar activitatea, s-a stabilit în cadrul unei ședințe a CLSU Onești.

Căminul din Onești se va închide începând cu data de 15 aprilie, iar bătrânii fie vor fi transferați la alte stabilimente similare (detalii AICI), fie vor fi preluați o vreme de apărținători.

De la 1 aprilie, căminul pentru persoane vârstnice din Onești nu mai avea medic – acesta și-a depus demisia.

În plus, pentru o mai bună protecție a bătrânilor în fața riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus, s-ar fi impus ca personalul îngrijitor să locuiască în această perioadă în cămin, pentru a nu intra în contact cu alte persoane, lucru imposibil din cauza spațiului insuficient de cazare.

Acestea au fost principalele argumente care au stat la baza deciziei de a supenda temporar activitatea căminului.

Decizie perfect justificată dacă privim către Spania, unde cel puțin 2.170 de bătrâni aflați în aziluri au murit din cauza virusului COVID-19.

În Franța, unde în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un record-negativ – 1427 de morți din cauza noului coronaviruspe lângă cele 597 de victime din spitale, au mai fost 920 de morți în căminele de bătrâni și aziluri. (foto: imagine ilustrativă)