Meteorologii din cadrul ANM au emis mai multe avertizări COD PORTOCALIU și COD ROȘU, pentru mai multe județe din țară, printre care se numără și județul Bacău (vezi harta).

Avertizarea COD PORTOCALIU, sub care va intra și județul Bacău începând din această seară, de la ora 17.00, și până joi, 6 februarie, ora 08.00, a fost emisă pentru următoarele fenomene meteo: intensificări susținute ale vântului și ninsoare viscolită.

“În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70…85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă”, se arată în informarea ANM.

CODUL ROȘU de viscol puternic, cu rafale și de peste 100-120km/h și vizibilitate redusă spre zero vizează zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău și județele Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea.