Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au efectuat, în cursul zilei de ieri, 2 percheziții domiciliare, în dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. În urma descinderilor au fost reținuți 2 tineri.

Urmare a cercetărilor în trei dosare penale privind furtul unui autovehicul şi a mai multor bunuri din alte 7 autovehicule, în perioada 26.01-30.01.2020, de pe raza comunei Podu Turcului, polițiștii au efectuat ieri, 04 februarie a.c., 2 percheziții domiciliare pe raza județului Vrancea.

În urma desfășurării activităților procedurale au fost identificate și ridicate bunuri ce ar fi fost sustrase din autovehicule, respectiv, acumulatori auto, documente şi bunuri personale ale păgubiţilor. Totodată, cei doi sunt suspectați că ar fi sustras o autoutilitară dintr-o parcare din comuna Podu Turcului, pe care ulterior, poliţiştii ar fi găsit-o pe raza comunei Vrancea.

Din cercetări a reieșit faptul că doi tineri, ambii de 16 ani sunt suspectați pentru săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la furt calificat, 6 infracţiuni de furt calificat şi complicitate la infracţiunea de furt în scop de folosinţă.

În urma descinderilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, cei doi tineri, de 16 ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (sursa: IPJ Bacău)