În contextul pandemiei de coronavirus, s-a luat decizia ca homleșii din Onești, foarte expuși îmbolnăvirii cu COVID-19,  să fie adunați de pe străzi și să fie adăpostiți în fostul centru social pentru bătrâni din cartierul Slobozia.

“Astăzi a avut loc Ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență în care a fost adoptată Hotărârea nr. 4/25.03.2020 care stipulează următoarele :
– Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS) Oneşti, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Oneşti, Detaşamentului de Jandarmi Oneşti şi Serviciului Public de Poliţie Locală Oneşti, are obligaţia să identifice persoanele fără adăpost de pe raza unităţii administrativ-teritoriale. Aceste persoane fără adăpost, care au domiciliul pe raza municipiului Oneşti, vor fi luate în evidenţă şi li se va asigura adăpostirea şi îngrijirea în Adăpostul de noapte din Centrul Social Slobozia, strada Victoriei nr. 40, iar persoanele fără adăpost care au domiciliul pe raza altei unităţi administrativ-teritoriale vor fi găzduite în limita locurilor disponibile, iar după identificarea adăposturilor constituite la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale aparţinătoare vor fi relocate acestora.
– Toate instituţiile publice şi operatorii economici din municipiul Oneşti au obligaţia de a marca zona destinată accesului cetăţenilor/clienţilor şi suprafaţa de relaţii cu publicul/vânzare cu semne vizibile care să orienteze persoanele în respectarea unei distanţe de siguranţă de minimum 1,5 metri.
– Administraţia Pieţei, Bazarului, Oborului şi Parcări are obligaţia de a organiza activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanţă socială între producătorii agricoli, comercianţi şi cumpărători. Producătorii agricoli și comercianții au obligaţia să adopte măsuri de protecţie împotriva răspândirii COVID-19, respectiv să poarte mănuşi şi măşti.
– Documentele care expiră pe perioada stării de urgenţă, eliberate de autorităţile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgenţă.

Noi suntem la serviciu pentru ca dumneavoastră să stați acasă și să fiți în siguranță!”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului Oneștiului, Nicolae Gnatiuc. (sursa foto: facebook.com/Primaria Municipiului Onesti)