24 de cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc “Ioan Lascăr” Comănești, care ar fi intrat în contact cu pacientul de 74 de ani decedat pe 23 martie și a căror teste au relevat că era infectat cu coronavirus, s-au autoizolat. Este vorba despre medici și asistente de la Terapie Intensivă și alte zone pe unde a circulat pacientul, precum și cele două cadre de pe Ambulanță, care l-au adus la spital.

„Este o măsură pe care am luat-o noi, aici, local, prin Celula de criză creată în această perioadă de epidemie şi care este activă permanent. Așteptăm măsurile impuse și de către Direcția de Sănătate Publică. Sunt persoane care s-au autoizolat la domiciliu, dar și persoane izolate în spital, unde avem amenajate saloane de izolare”, a spus primarul Viorel Miron, pentru desteptarea.ro.

Autoritățile au anunțat, în cursul serii de marți, decesul unui bărbat de 74 ani, internat în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.