Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține la această oră (22.15) o declarație de presă în cadrul căreia prezintă noile restricții pentru populație, prevăzute în Ordonanța Militară Nr. 3, în contextul crizei de coronavirus. Alături de ministrul Vela se află și vor susține declarații și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat.

Una dintre noile măsuri luate pentru împiedicare răspândirii coronavirusului se referă la circulația persoanelor vârstnice.

Astfel, circulatia persoanelor de peste 65 de ani este permisă doar între 11.00 și 13.00 strict pentru: asigurarea de bunuri, pentru asistență medicală, îngrijirea unui minor, îngrijirea altor persoane vârstnice.

Deplasarea celor peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului de timp dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru activități agricole. Aici intră medici, profesori, oameni de știință, agricultorii care dovedesc că sunt implicați în astfel de activități.

În altă ordine de idei, se suspendă zborurile spre și dinspre Franța și Germania pe o perioadă de 14 zile. Măsura nu se aplică pentru zborurile de marfă, umanitare, de stat, tehnice necomerciale. Măsura e valabilă de mâine, ora 23.00 ora României.

Știre în curs de actualizare.