UPDATE – 21.39: Interdicția privind circulația într-un grup mai mare de 3 persoane se aplică doar circulației pietonale.

UPDATE – 21.37: Cadrele medicale vor putea fi detașate la spitalele care înregistrează deficit de personal și nu se pot opune măsurii detașării, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

Totodată, pacienții nu pot fi refuzați în spitale, pe motiv că sunt suspecți de infectare cu COVID-19.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică, 29 martie, a patra ordonanță militară, care vine cu un nou set de reguli în lupta pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Ordonanța Militară nr. 4 prevede ca persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu să fie plasate în carantină pe cheltuiala proprie. “Dacă încalcă regulile, intră în carantină cu obligația de a suporta toate cheltuielile care implică plasarea acestora în carantină”, a spus ministrul Vela.

Totodată, persoanele care încalcă măsura carantinei vor fi plasate mai departe în carantină, alte două săptămâni, pe propria cheltuială.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor putea ieși din case pe tot parcursul zilei pentru asistență medicală care nu poate fi amânată (dializă, de natură oncologică, etc.), nici realizată de la distanță.

În același timp, persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor putea ieși cu animalele de companie între orele 20.00-21.00, FĂRĂ DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE.

Între orele 11.00-13.00, este recomandat ca magazinele alimentare să le faciliteze accesul preponderent persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

Știre în curs de actualizare.