UPDATE – 20.09: “Pompierii au fost solicitați să intervină după ce s-a constat s-a ieșeau scântei de la instalația ornamentală a bradului de Crăciun. S-a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o autoscară. La sosirea echipajului, instalația era scoasă de sub tensiune și nu se mai observau scântei, s-a verificat instalația și aceasta va rămâne nealimentată până la remediere”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești a fost solicitat să intervină din cauza unor probleme apărute la instalația de lumini care împodobește bradul de Crăciun din centrul orașului.

Incidentul s-a petrecut în această seară, în urmă cu puține minute (n.r. – duminică, 16 decembrie, în jurul orei 18.00). Din fericire, pompierii au intervenit la timp și au împiedicat repetarea incidentului din urmă cu cinci ani.

Pe 1 decembrie 2013, chiar în timpul concertului pe care Pepe îl susținea pe platoul de lângă Primăria Onești, cu ocazia Zilei Naționale a României, bradul de Crăciun amplasat, ca și acum, la intrarea în sediul instituției, a luat foc.

De această dată, din spusele martorilor oculari, ar fi fost vorba despre o defecțiune apărută la instalația de ilumini, fiind văzută și o flamă înspre vârful bradului.

Un pompier a fost urcat de o scară până în locul cu probleme, dar, din fericire, acesta nu a avut nevoie să folosească extinctorul.

Vom reveni cu detalii.