UPDATE – 16:29: NEWS ALERT – Comunicat MApN privind starea piloților aeronavei IAR 99 Șoim prăbușită în județul Bacău – CLICK AICI.

UPDATE – 15.34: Echipele de salvare au reușit să-i recupereze pe cei doi piloți. Aceștia au fost găsiți în viață în lacul de acumulare Galbeni-Letea Veche (detalii AICI).

Pe de altă parte ministrul Apărării, Mihai Fifor, se află deja în drum spre locul accidentului. Comunicat MApN: “O aeronavă de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă din Baza 95 Aeriană <Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu> de la Bacău s-a prăbuşit astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău. Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare.Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii”.

UPDATE – 14.26: „Piloții se aflau într-o misiune specifică de antrenament. S-a început căutarea lor”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor.

UPDATE – 14.16: Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că aparatul aparținea Bazei 95, de la Bacău și că avionul efectua un zbor de antrenament. La locul accidentului intervin pompierii militari din cadrul ISU Bacău, cu două autospeciale cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare și unul SMURD și două ambulanțe de Terapie Intensivă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un avion militar IAR Șoim, de mici dimensiuni, s-a prăbușit în această după-amiază (n.r. – luni, 16 iulie), în urmă cu puțin timp, în localitatea Nicolae Bălcescu, situată la 12 km de municipiul Bacău, informează observator.tv.

Din primele informații, se pare că piloții aparatului de zbor ar fi apucat să se catapulteze.

Intervin de urgență mai multe echipaje medicale și de pompieri.

Vom reveni cu amănunte.