Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de vreme severă, valabilă pentru mai multe județe din sud-vestul țării. Sunt vizate zone din Banat, Crișana, Oltenia, nord-vestul Munteniei, Carpații Occidentali și Meridionali. Potrivit specialiștilor, în doar câteva ore va ploua cât pentru două săptămâni.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21.

Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar rafalele de vânt vor depăşi 65 de kilometri la oră. „În intervalul menţionat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crişana, precum  şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii şi grindină”, anunţă ANM.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp. ANM precizează că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei şi în sud-estul Munteniei. (sursa: observatornews.ro)