Weekend-ul trecut s-a desfășurat la Onești, în Sala Polivalentă „Nadia Comăneci”, a 9-a ediție a competiției de gimnastică artistică „Cupa Nadia Comăneci”. Cu această ocazie a fost prezentă la Onești și Larisa Iordache, în calitate de antrenoare. Fosta mare gimnastă și-a făcut astfel debutul în antrenorat, la Onești.

Peste 80 de sportive din toate colțurile țării au concurat la cea de-a 9-a ediție a Cupei „Nadia Comăneci”, care a coincis cu sărbătorirea a 50 de ani de existență a CSM Onești.

La deschidere au fost prezenți primarul Laurențiu Neghină, europarlamentarul Dragoș Benea, Mircea Fechet, deputat, Claudiu Năstase, secretar de stat la Autoritatea pentru Administratea Activelor Statului, Gabriel Lupu, subprefect Bacău, Valentin Ivancea, președinte Consiliul Județean Bacău, Doru Avramescu, director general Roserv Green Energy, Elena Pașcu Apăvăloaie, consilier local, și nu în ultimul rând Virgil Munteanu, director la Fundația Nadia Comăneci.

Printre multe alte nume cunoscute, în sală a fost prezentă, pentru prima dată în calitate de antrenoare, și fosta mare gimnastă Larisa Iordache.

”Rezultatele excepţionale au avut mereu modelul Nadiei Comăneci, Preşedinta de Onoare a unui club care reprezintă cu adevarat excelenţa, absolutul, acel „10 al Perfecţiunii” care ne-a oferit şansa sa ne punem ca motto: „ Mereu spre vârf şi chiar dincolo de el” reprezintă un exemplu pentru tot sportul românesc. Este remarcabilă evoluţia fiecarei secţii din aceşti ultimi 14 ani când am demonstrat că am respectat tradiţia, munca şi rezultatele celor dinaintea noastră, onorându-i şi uneori chiar depaşindu-i în performanţe”, a declarat Ingrid Istrate, director general CSM Onești, citată de capital.ro.

MESAJUL NADIEI COMĂNECI PENTRU CSM ONEȘTI

Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj.

”Anul acesta avem un motiv în plus de bucurie. Sărbătorim împreună 50 de ani de activitate și performanță a Clubului Municipal Onești.

Așa cum bine știți, mă leagă multe amintiri frumoase de CSM Onești. Aici am pătruns prima data în universul minunat al gimnasticii artistice, aici mi-am descoperit talentul și puterea de a face performanță în gimnastică.

”La mulți ani” Clubului Municipal Onești! Felicitări pentru jumătate de secol de performanțe deosebite, nu doar în gimnastică, ci și în celelalte discipline sportive. CSM Onești este unul dintre marile cluburi din țara noastră care au făcut istorie în sportul românesc.

Sportivii de la CSM Onești au reușit să ducă numele României pe cele mai înalte trepte ale sportului mondial și ne-au făcut mândri că suntem români. Felicitări doamnei director, și bunei mele prietene, Ingrid Istrate pentru măiestria de a coordona activitatea CSM Onești! Felicitări tuturor antrenorilor pentru implicare și devotament! Și felicitări tuturor sportivilor clubului pentru performanțele excepționale obținute de-a lungul timpului!”, a transmis Zeița de la Montreal.

Cupa „Nadia Comăneci”, ediția 2023 a fost organizată de Primăria Onești și s-a bucurat de susținerea sposorilor Chimcomplex, Roserv Green Energy, International Alexander, Nevila, Hotel Trotus, Boromir, Dedeman, Fundația Țiriac. Ca în fiecare an, publicațiile Evenimentul zilei, Capital, Infofinanciar, Infoactual au fost alături de gimnastică și de Cupa Nadia Comăneci. (foto: CSM Onești și UNU pe Trotuș)