În urma protestelor care au avut loc aseară la Bacău, prin care elevii care locuiau în căminul Colegiului “N.V. Karpen” și părinții acestora și-au manifestat dezacordul vizavi de decizia autorităților locale de a amenaja acolo centrul de carantină pentru suspecții de coronavirus care ar putea ajunge în țară din Italia, prefectul Liviu Miroșeanu a convocat, în această dimineață, o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul ședinței s-a stabilit ca internatul Colegiului “N.V. Karpen” să nu mai fie folosit ca centru de carantină pentru suspecții de coronavirus.

Suspecții de coronavirus care ar putea ateriza pe aeroportul din Bacău sau ar ajunge în Bacău pe alte căi vor fi cazați într-o pensiune privată, din afara orașului.

“Primăria Bacău avea la dispoziție patru locații, care erau pregătite pentru situații de urgență, însă doar internatul de la «N.V. Karpern» a corespuns cerințelor impuse de Ministerul Sănătății, pentru că această izolare presupune cazare în camere dotate cu baie proprie.

Prima opțiune a fost Colegiul «N.V. Karpern», dar ne-am dat seama că activitatea didactică va fi perturbată, așa că am căutat o alternativă și am găsit-o. O pensiune privată, situată în zona peri-urbană a orașului, unde sunt întrunite toate condițiile cerute, ne-a fost pusă la dispoziție de proprietari. Evident că, acolo, nu vor avea loc alte evenimente, pe toată perioadă cât se va impune menținerea monitorizare. Regretăm dacă, prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost create neplăceri părinților și elevilor de la colegiul menționat, dar acum activitatea lor va reintra în normal”, a explicat prefectul Liviu Miroșeanu.