Meteorologii ANM au emis o atenționare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul luni, 22 iulie, ora 13.00 – luni, 22 iulie, ora 18.00, care vizează mai multe zone din țară, inclusiv județul Bacău.

În intervalul menționat, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp, informează meteorologii.

Altfel, până la ora 12.00, se află în vigoare și o atenționare nowcasting de vreme rea (averse ce vor cumula 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată a vântului, grindină de mici dimensiuni) în localitățile Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Oituz și Slănic Moldova.