La propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău, convocat azi de prefectul Valentin Ivancea, a decis, în urmă cu puține momente, să suspende cursurile la toate școlile și grădinițele din Onești, pentru evitarea riscurilor de îmbolnăvire a copiilor și cadrelor didactice, în lipsa apei.

Școlile și grădinițele din Onești vor rămâne închise marți, 17 septembrie, iar în funcție de evoluția situației în problema apei, s-ar putea lua decizia prelungirii acestei măsuri.

Această măsură se va aplica și în cazul elevilor și preșcolarilor din Târgu Ocna, Cașin și Târgu Trotuș.

La nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Onești, au mai fost luate următoarele măsuri:

  • instalarea a 16 puncte de distribuire a apei menajere către populație în următoarele zone: str. Viitorului, str. Aurora, str. Mercur 2, str. Emil Rebreanu, b-dul Oituz nr. 4-6, Aleea Parcului 13-15, Parcare Primăria Veche, Cartier Mal, b-dul Oituz nr. 35, bloc “K”, str. Mărășești nr. 10 și nr. 12, Biserica Catolică de pe str. Pajură, Parcare “Jysk”, str. Mărășești nr. 1 și Cartier TCR;
  • distribuirea de apă potabilă către persoanele cu situație dificilă aflate în evidența DGAS;

Elevii au fost deja informați de către profesori, despre această măsură.

COMUNICATUL PREFECTURII BACĂU:

Suspendare cursuri școlare în localitățile Onești, Tg. Ocna, Tg. Totuș și Cașin

În urma problemelor apărute la alimentarea cu apa a Văii Trotușului, începând cu finalul săptămânii trecute, în localitățile menționate, au fost convocate la Prefectura Bacău, de către dl. prefect Valentin Ivancea, conducerile Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, respectiv conducerea Companiei Regionale de Apă Bacău.

Urmare a discuției avute, în contextul unei noi avarii la conducta de alimentare cu apă ce deservește zona amintită, s-au dispus următoarele:

  • Suspendarea cursurilor in unitățile preșcolare și școlare din localitățile menționate, pentru perioada luni-marți (16-17 septembrie)
  • Insărcinarea ISUJ Bacău cu furnizarea și distribuirea de apă menajeră zonelor afectate de avarie
  • Urgentarea măsurilor de remediere a avariei, precum și monitorizarea conductei de aducțiune pentru preîntâmpinarea unor situații de recidivă

Conform datelor furnizate de CRAB până la această oră, este așteptată remedierea avariei la conductă în cursul zilei de marți, 17 septembrie, în jurul orei 20.00.