Delgaz Grid a emis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă referitor la probleme de alimentare cu gaze natural în mai multe localități din județul Bacău, pe care îl redăm integral în cele ce urmează.

Continuitatea în alimentarea cu gaze naturale este afectată pentru consumatorii din Buhuși, Mărgineni, Măgura, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche, Hemeiuș și municipiul Bacău.

Un incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, administrat de Transgaz S.A. a generat o alterare a calității gazelor naturale. Drept urmare unii clienți din: Măgura, Mărgineni, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche, Hemeiuș și mun. Bacău se confruntă cu fluctuații de presiune, iar la Buhuși a fost sistată alimentarea cu gaze naturale.

Tot personalul operativ al Delgaz Grid S.A. din Bacău lucrează pentru verificarea și remedierea tutor situațiilor semnalate, fiind realizate numeroase manevre pentru interconectarea sistemului de distribuție și asigurarea gazelor naturale la calitatea optimă.

Pentru a evita orice risc, solicităm consumatorilor din mun. Bacău, Mărgineni, Măgura, Luncani, Podiș, Traian, Letea Veche și Hemeiuș să supravegheze permanent aparatele ce utilizează gaze naturale (aragazuri, plite, convectoare și centrale termice). În cazul în care se oprește accidental funcționarea acestora trebuie  închise toate aparatele, iar după remedierea situației, să supravegheze modul de ardere.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon:

 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau

0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Această situație este independentă de voința companiei noastre și regretăm disconfortul creat. (foto: imagine ilustrativă)