La data de 22 iulie a.c., pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Moineşti s-a acţionat pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport material lemnos.

Poliţişti de ordine publică, rutieră, de la economic şi lucrători silvici au desfășurat o acțiune de prevenire şi combatere în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Au fost controlate în trafic peste 30 de autovehicule.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7 m.c. material lemnos, în valoare de 5.000 de lei. Totodată, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.610 lei.

Exemplu: În urma unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Moineşti, după efectuarea măsurătorilor faptice a materialelor lemnoase, la sortimentul cherestea tei a fost identificată cantitatea de aproximativ 7 mc. în plus faţă de stocurile scriptice identificate în sistemul SUMAL2.0. S-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei şi confiscarea valorică a cantităţii de cherestea în valoare de 5.000 de lei. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)