Marcată anual la 28 iulie, Ziua Naţională a Ambulanţei din România amintește de data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. La Onești, ambulanțierii din cadrul SAJ – Substația Onești, au sărbătorit ziua dedicată lor printr-o manifestare amplă și totodată foarte utilă ce s-a ținut la intrarea în parcul central din localitate, duminică dimineață.

“Pe 28 iulie sărbătorim Ziua Națională a Ambulanței din România și 115 ani de existență, motiv pentru care ne-am organizat și am oferit ieri, la intrarea in Parcul Municipal Onești, servicii medicale constând în măsurarea funcțiilor vitale (tensiune arterială, glicemie, puls, saturație de oxigen, temperatura, respirație), recomandări medicale, noțiuni de BLS, ALS și traumă pentru cei interesați.

Pentru copii a fost o zi altfel: li s-au prezentat ambulanțele și echipamentele aferente lor, cei ce au fost dornici au învățat pansamentul plăgilor, elemente de BLS și primul ajutor în cazul pacientului înecat cu alimente.

O zi minunată în care toți am avut de câștigat : atât oamenii ce s-au plimbat în acel interval orar prin parc , cât și noi, asistenții medicali, ambulanțierii și voluntarii Serviciului de Ambulanța Onești, prezenți la acest eveniment.

Fie să fim protejați cu toții de Dumnezeu și să ne întâlnim cât mai rar în cadrul urgențelor medico-chirurgicale, ceea ce înseamnă că sunteți sănătoși și fericiți!”, au transmis ambulanțierii oneșteni.

Ziua Națională a Ambulanței din România se sărbătorește începând din 2015, an în care președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind instituirea acestei zile.

FELICITĂRI pentru acțiune tuturor celor care lucrează în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău – Substația Onești și LA MULȚI ANI!